Indkøbskurv

0 varer

Nordic Sugar - oplevelsesbaseret læring

Værdibaseret ledelse kombineret med

oplevelsesbaseret læring hos Nordic Sugar

 

Anne Værgman, IT project manager hos Nordic Sugar, er ligeledes virksomhedens værdiambassadør, og hun fik den kreative ide at anvende teambuilding-værktøjet Tower of Power på en intern værdiworkshop i Polen for 30 kollegaer.

 

Anne ved, at læringen øges ved fysisk udfoldelse, så hun ville afprøve, om det var lettere for deltagerne at lære værdierne gennem en praktisk øvelse frem for blot at læse dem på de trykte posters. Det er særligt aktuelt, fordi Nordic Sugar’s fire værdier, ”Ansvarlighed, Engagement, Mod og Værdsættelse”, opfordrer til aktivitet og handling.

 

For at øge motivationen blev rammen sat i bedste James Bond stil, da Anne igangsatte øvelsen udklædt som James Bond iført solbriller, høj pistolføring og med vægt på, at de nu skulle ud på en vigtig mission med store værdier, som de for alt i verden skulle undgå kom i fjendens hænder, og de skulle være klar til at ”spille højt spil”. For alle træklodserne var monteret med et bogstav til en kode, og når deltagerne sammensatte og stablede dem rigtigt, fik de adgang til værdierne.

 

Deltagerne gik til øvelsen med stort Engagement. Nogle tog mere Ansvar end andre, hvilket måske skyldes deres Mod, og dette gav selvfølgelig anledning til ”Værdsættelse” af facilitatoren.

 

”Vi delte gruppen op i 4 hold og det udløste meget sjov og en voldsom konkurrencementalitet, som resulterede i heftig vidensdeling, så specielt det sidste hold profilerede af de tidligere holds indsatser og erfaringer. Så udover at vi fik styrket de sociale relationer, lærte deltagerne også værdien af at reflektere over deres indsatser og resultater undervejs, hvilket er anvendeligt, når de kommer hjem til deres egen organisation i form af værdien af godt samarbejde, netværk og vidensdeling – samt et langt bedre kendskab til vores 4 værdier. ”

 

- Anne Værgman

Vi bruger cookies

Vi bruger også cookies, da de er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, og de giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den.