Indkøbskurv

0 varer

Co-Ro Food - Situationsbestemt ledelse som effektivt værktøj

sun lolly

CO-RO FOOD

Situationsbestemt ledelse som effektivt værktøj

 

Den danske virksomhed CO-RO Food, der blev grundlagt i 1942, spiller en betydelig rolle på det globale marked, hvor de producerer en række forskellige drikkevarer og is – som for eksempel frys-selv-isen Sun Lolly. Da CO-RO Food tilbage i 2006 fik ny ejer, blev det starten på en udvikling, der indebar interne forandringer og skabelsen af en mere global markedskultur. Processen stillede større krav til både ledere og medarbejdere og krævede en kulturudvikling og en større forretningsforståelse. I den forbindelse var det vigtigt at give lederne større bevidsthed om deres nye rolle, som indebar at de i højere grad skulle delegere ansvar ud og styrke medarbejdernes kompetencer.


På baggrund af de nye vilkår faciliterede konsulenterne fra strandgaard & co i 2007 og 2008 et forløb med virksomhedens ledere, med det formål at udvikle en fælles platform for virksomhedens ledelsesarbejde og skabe klare mål for de efterfølgende år. Lederne måtte have nye værktøjer, så de blev bedre til at håndtere de organisatoriske forandringsprocesser og deres nye rolle i virksomheden.

 

 

Fokus på at motivere og empower

I uddannelsesforløbet deltog virksomhedens 16 ledere, der skulle udvikle sig til effektive katalysatorer for forandring. Ved at benytte situationsbestemt ledelse kan man som leder hurtigt konstatere et langt højere initiativ hos medarbejdere, hvilket frigiver mere tid til arbejdet med de langsigtede målsætninger for virksomheden. Ved samtidig at blive klogere på empowerment-begrebet skærpede CO-RO Food’s ledere deres daglige opmærksomhed på, hvilke opgaver de selv skal påtage sig, og hvilke det er mest optimalt at uddelegere. Dette blev blandt andet grebet an ved den såkaldte Strategiske Ledelsestype Indikator (SLTi), som er en model for udvikling af de medarbejdere, som skal hjælpe lederne til at nå deres højeste præstationsniveau via effektiv ledelse.


Ledergruppen lærer med denne model, der tager udgangspunkt i situationsbestemt ledelse, at vælge og anvende den rigtige ledelsesstil i forhold til medarbejdernes individuelle behov og virksomhedens aktuelle situation. De lærer om delegering og skaber et grundlag for at få tid til egne ledelsesopgaver samtidig med, at de styrker medarbejdernes udviklingsmuligheder. Med SLTi modellen fik CO-RO Food et dialog- og udviklingsværktøj, som giver både ledere og medarbejdere selvindsigt, og som kan sikre det optimale match mellem medarbejderens motivations- og kompetenceniveau og lederens daglige ledelse.

 

 

Kunsten at arbejde i teams og tænke strategisk

Lederne fik ligeledes en dybdegående introduktion til at arbejde i teams, og hvordan disse, når de sammensættes rigtigt, er virksomhedernes stærkeste og mest fleksible organiseringsværktøj. De fik en række klare, visuelle rammer for team-udvikling og implementering af arbejdsmetoder, der fører til et højt præstationsniveau. I dette forløb anvendte konsulenterne Team Performance Modellen, som er et ideelt redskab, når man arbejder med teams.


Lederne blev også introduceret til Den Grafiske Gameplan, som er en visuel og systematisk metode til at oversætte overordnede mål og strategier til konkrete arbejds- og handlingsplaner. At bruge Den Grafiske Gameplan i en hel organisation øger den enkelte leder og medarbejders forretningsforståelse og strategiske tænkning. Metoden skaber et visuelt portræt af teamet og dets ressourcer, opstiller klare mål og fastlægger de nødvendige strategier for at nå disse mål ud fra et fælles arbejdsgrundlag.

 

 

Praktiske værktøjer

Hvis du er interesseret i at lære mere om motivation og empowerment, anbefaler future factor bogen Introduktion til Motivation og Empowerment. Den indeholder en masse praksisorienterede teorier om, hvordan man kan motivere ens medarbejdere og en masse gode metoder til, hvordan man kan iværksætte og fastholde empowerment processen. Team Performance Modellen og Den Grafiske Gameplan fås i forskellige visuelle størrelser og materialer. Hvis du er interesseret i at gå mere i dybden med disse værktøjer fås bøgerne Introduktion til Gameplan og Introduktion til Team Performance Modellen.

Vi bruger cookies

Vi bruger også cookies, da de er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, og de giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den.