Indkøbskurv

0 varer

Grafisk Facilitering: Gør det abstrakte konkret

Grafisk facilitering og visuelle metoder kan inspirere og skabe engagement på møder, seminarer, konferencer og i projekter og processer. Det er et felt i rivende udvikling, og den grafiske trend har allerede vundet indpas hos mange i erhvervslivet. Derfor vil denne artikel sætte Grafisk Facilitering i spotlyset.

 

Hvad er Grafisk Facilitering?
I korte træk handler Grafisk Facilitering om ”at hjælpe grupper med at se, hvad hinanden mener”. Dette føres ud i livet ved hjælp af grafiske midler, hvilket bidrager positivt til de tilstedeværendes motivation og indlæring. Alt afhængig af formålet kan man lave en visuel agenda, et visuelt referat – eller for eksempel en visuel strategi.

 

Metoden tillader, at alle de tilstedeværende kan se det samme, hvorfor fælles læring og viden sættes i centrum. Ifølge grafiske facilitatorer kan metoden også bruges til konfliktløsning, da man fordelagtigt kan tale om ”det på væggen” frem for ”dig og mig”. De visuelle elementer kan altså både invitere til dialog og skabe mening og sammenhæng i en samtale, der allerede foregår. Man kan involvere gruppen i endnu højere grad ved at opfordre dem til at skitse deres ideer på en fælles template eller flip-over, hvilket gør dem til ”en del af væggen”. På den måde trækker man på forskellige læringsmetoder, hvilket fremmer forståelsen og skærper fokus. Når man tegner, tvinger man også automatisk det der kan forekomme abstrakt til at blive konkret. Gruppen vil derfor i højere grad være i stand til at se ”det store billede” for sig.

 

Grafiske guides og skabeloner klar til brug
The Grove Consultants International, som har base i San Francisco, er nogle af de førende inden for Grafisk Facilitering. The Grove er i midten af et verdensomspændende netværk med mere end 100 konsulenter, designere og virksomheder, der bruger grafiske visualiseringsteknikker til at guide forandring i virksomheder. Future Factor er en af The Grove internationale distributionspartnere og har oversat flere af deres unikke værktøjer til dansk – for eksempel Team Performance Modellen, Den Grafiske Gameplan og Dit Personlige Kompas.

 

Hvis man ønsker at få fingrene i The Groves skabeloner eller grafiske guides, så udbyder Future Factor en masse forskellige af slagsen. De er effektive redskaber til konsulenter såvel som facilitatorer, undervisere og ledere i alle afskygninger. Til flere af de grafiske guides er der også håndbøger, som introducerer til arbejdsmetoden – for eksempel har vi den populære Gameplan (se billede nedenfor), samt den dertilhørende bog introduktion til Gameplaner. Future Factor ligger også inde med cd-rommen Digital Graphic Guides, hvor alle de nyttige værktøjer og modeller er samlet på ét sted. Cd-rommen indeholder blandt andet også et hav af vægplancher, som anvendes i The Groves Strategic Visioning proces.

Grafisk Gameplan

Vil du gerne være bedre til grafiske facilitering?

Så læs mere om Future Performance 2 dages kursus ved at klikke her


Kommentarer

Vi bruger cookies

Vi bruger også cookies, da de er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, og de giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den.