Indkøbskurv

0 varer

Kender du historien om smeden der skabte dit foretrukne værktøj?

Der var engang to brødre, som boede i den lille by Eichenzell ca. 10 kilometer fra det mere kendte Fulda. For 47 år siden begyndte de to brødre at fremstille havelåger og hegn og havde stor succes. Men en dag kom en fremmed mand forbi og spurgte, om de ikke kunne fremstille et særligt stativ i aluminium til ham. De var jo så gode til det med metal og rammer, og han havde brug for en Tafelschreibblock.

 

Jo, det mente de to brødre godt, at de kunne. Nu skulle manden bruge en del Tafelschreibblocke, og han blev så glad for sine stativer, at det gav de to brødre blod på tanden til at fremstille flere af dem i stedet for at svejse havelåger.

 

Dette blev faktisk den spæde start på produktionen af de såkaldte pinboards, som man stadig anvender i stor stil i Tyskland, og således også på den virksomhed vi kender i dag – Neuland GmbH.

 

Hjemmelavet tysk kvalitet

 

Nu har en vis bilfabrik ganske vist udfordret tilliden til den gedigne tyske kvalitet. Men Neuland er stadig en familievirksomhed, som selv fremstiller de fleste af de materialer, de sælger til facilitatorer verden over. Og dem Neuland ikke selv fremstiller på fabrikken i Eichenzell, udvikler de i samarbejde med deres leverandører for hele tiden at sikre, at de kan levere de fremmeste produkter af høj kvalitet til facilitering og grafisk facilitering.

 

Bonus info! Flipoverens historie

 

Flipoveren blev opfundet i 1902 af den amerikanske pioner inden for salg og grundlægger af NCR koncernen, John Henry Patterson. Det første patent på et flipoverstativ blev udtaget i 1913. I Europa er det Peter Kent, grundlægger af Nobo plc, en visuel kommunikationsvirksomhed i England, som menes at være den første virksomhed, der satte store stykker papir hen over whiteboards. Flipoveren fik dog først sit store gennembrud i 1970’erne i forbindelse med de nye pædagogiske og psykologiske retninger, som opstod specielt i USA og Vesteuropa i de år. I disse år har flipoveren en renæssance, fordi det er det mest fleksible og værdsatte værktøj til at understøtte den involvering og her-og-nu interaktion og dokumentation, som er hele fundamentet i facilitering.


Vi bruger cookies

Vi bruger også cookies, da de er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, og de giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den.