Indkøbskurv

0 varer

Skab high performance teams i din virksomhed

godt team

Team Performance Modellen
Der er flere metoder til, hvordan man kan få sit team til at præstere bedre. Et af de værktøjer, som vi har belyst tidligere på vores blog, er Team Performance Modellen, hvor vi satte fokus på, hvordan et team kan udvikle sig til at blive et high performance team ved at gennemgå faserne i modellen. Men hvad vil det egentlig sige, at være et high performance team? Og hvordan kan ledere skabe en god team performance kultur?

 

Toppræstationer: 1 + 1 = 3 eller mere
Et high performance team er kendetegnet ved, at det har et højt præstationsniveau. Det leverer toppræstationer. Dette beskrives ofte som ”1 + 1 = 3 eller mere”, hvilket indikerer den synergi, som teamet skaber. Synergien er en oplevelse af, at teammedlemmernes samarbejde medfører bedre resultater end, hvad summen af den enkeltes arbejde ville give hver for sig. Det spontane samspil, skaber således resultater, der overgår alle forventninger.

 

 

10 effektive teknikker til ledere der vil skabe high performance teams:
Kilde: Linkage

 

1. Definer et klart billede af fremtiden - en team vision. Det styrker den råde tråd i temaets arbejde, at de ved hvor de skal hen, og hvordan de bedst kan gøre det.

 

2. Vær oprigtig. Det gavner ikke at skabe et ’perfekt image’, ´men det kan derimod skabe bedre resultater, hvis ledere tør at sænke paraderne en gang imellem.

 

3. Stil gode spørgsmål. Disse vil hjælpe lederen til at være opmærksom på, hvad der virkelig foregår i teamet.

 

4. Tal om tingene – selv om de svære emner. Således vil teamets kultur ikke blive ødelagt af alle de ting, der ikke er blevet talt om.

 

5. Følg op på forpligtelserne.
Ledere kan især opbygge tillid og fastholde den, hvis de følger op på teamets forpligtelser og gør teamets mål klart.

 

6. Lad andre tale først.
Opmuntr til at alle er lige ved at lytte til andre først i stedet for at være den, der vil tale først.

 

7. Lyt. Stop dårlig samtaleopførsel så alle føler sig fri til at eksperimentere og udtrykke deres ideer. Innovative processer er afhængige af denne frihed.

 

8. Konfronter ikke-aktive teammedlemmer. Tolerer ikke teammedlemmer, der opsplitter teamet.

 

9. Hav det sjovt, men ikke på andres bekostning. Hensynsløs humor kan misforstås og give tilbageslag.

 

10. Vær selvsikker og pålidelig. Forbered dine samtaler og se konflikter og problemer i øjnene. Et team skal kunne regne med, at deres leder er der for
dem og ikke opgiver dem.

 Kommentarer

Vi bruger cookies

Vi bruger også cookies, da de er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, og de giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den.