Indkøbskurv

0 varer

Bedre samarbejde gennem læring via teambuilding

Teambuilding - en vej til optimering af ressourcer og bedre resultater og skabe High Performance Team
Teambuilding er at forbedre teams evner til at samarbejde. Dette fænomen ses for eksempel i sportens verden, hvor sportshold jævnligt tager på forskellige teambuilding ture med deres coach. Dog er der sikkert også mange, der har stiftet bekendtskab med teambuilding inden for virksomheder. Teambuilding på arbejdspladsen behøver ikke nødvendigvis at omhandle organisationens virke og aktiviteter, men kan udgøres af lege eller konkurrencer, der har fokus på samarbejdsprocesser, kommunikation og vidensdeling. Vi kalder det oplevelsesbaseret læring.

 

Velkommen til oplevelsesbaseret læring
Future Factor udbyder en lang række teambuilding øvelser, hvor en stor del af dem er fra vores partner Metalog, som udvikler og producerer produkter, hvor kvaliteten er i højsædet. Fællesnævneren er, at de alle er baseret på oplevelsesbaseret læring.

Øvelserne er udviklet således, at deltagerne løbende erfarer med flest mulige sanser for at opnå den største læring. Strømninger inden for oplevelsesledelse fortæller også om, hvordan den bedste læring opstår, når oplevelsen skaber den optimale fysiske, mentale og sociale dimension. Det vil sige, at deltagerne skal se, høre og føle oplevelsen, få muligheden for at indleve og medleve sig i den. Metalogs teambuildings øvelser ”oversætter” netop indhold og teori på et niveau, som deltagerne kan opleve med alle sanser. Det er ’learning by doing’.

 

Team kvadrat
Vi har blandt andet gode erfaringer med at bruge Metalogs ’Team Kvadrat’ i undervisningssammenhænge (se billede). Øvelsen går ud på, at alle deltagerne hver især skal forme en firkant ud af en vis mængde brikker uden at tale sammen (verbalt). Udfordringen er, at alle skal ende med at have den samme størrelse firkant. Teamets samarbejdsevne udfordres, og øvelsen kan bidrage til at illustrere en lang række problemområder efterfølgende – eksempelvis teamets samarbejde, gensidig hjælp, team synergi og problemløsning.

 

Tower of Power
’Tower of Power’ er også en effektiv oplevelsesbaseret læringsmetode. Formålet er, at deltagerne skal bygge et tårn af de udleverede klodser ved hjælp af en kran og et reb. Den eller dem gruppen udnævner til at være ’leder’ skal bestemme, hvordan tårnet skal bygges uden selv at røre rebene. Øvelsen udfordrer i den grad samarbejdsevnen og kan bruges til at illustrere emner såsom lytteteknikker, kommunikation mellem leder og medarbejder og rollefordeling inden for grupper.

 

Hvis du har fået mod på at prøve en af vores teambuilding øvelser, se da vores store udvalg på webshoppen for inspiration. Future Factor udbyder desuden også en række kurser, der introducerer til forskellige relevante redskaber - for eksempel til oplevelsesbaseret læring på HIndsgavl slot, der motiverer og højner indlæringen.

 

God fornøjelse!


Vi bruger cookies

Vi bruger også cookies, da de er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, og de giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den.