Indkøbskurv

0 varer

Er møder spild af tid?

mødekunst

Møder kan være spild af tid.

Det mener medarbejderne i flere af de mest succesrige danske virksomheder. Lucy Kellaway, klummeskriver og erhvervsjournalist på Financial Times, bemærker i sin klumme en generel tendens blandt organisationer til at kalde møder noget andet.

Tanken er åbenbart, at folk hellere til deltage i en ’kreativ samling’ eller (hvis man skal føle sig lidt vigtigere) et ’topmøde’.

En undersøgelse viser at de fleste føler at godt 20% af mødetiden er overflødig.

 

Så spørgsmålet er, hvordan du og dine kolleger sammen kan gøre dem bedre, så I skaber energi, glæde og motivation til at få tingene til at lykkes og skabe gode resultater, og her kan du ikke slippe uden om møder, hvad enten de afholdes ansigt-til-ansigt eller virtuelt.

 

De gode møder opstår ikke tilfældigt. De skal forberedes, de skal holdes i tråd med intentionen, og de skal efterbearbejdes og følges op på, men først og fremmest skal de sikre, at den enkelte har en god følelse før, under og efter mødet.

 

At lytte kan være vigtigere end at tale!

Én af de vigtigste årsager til, at møder ikke fungerer – udover en ordentlig planlægning og forberedelse inden mødet – er, at der sjældent bliver afsat tid til at ”italesætte” hinanden. Det vil sige at den enkelte får en oplevelse af at blive lyttet til, muligheden for at fortælle om sig selv - hvad der sker lige nu i ”min verden”, hvad der er vigtigt for mig, mine værdier, mine forventninger, mine styrker etc.

 

Derfor kender deltagerne i mødet ofte ikke rigtigt hinanden - og engagementet og forpligtelsen vil være derefter. Men sådan behøver det ikke at være.

 

Du kan også bruge energizers til at skabe energi og humor i dine møder. Vores Brain Breakes er et godt redskab til at italesætte dine mødedeltageres tanker og holdninger enten i starten af mødet, i pauser undervejs eller som efterfølgende evaluering.

 

Evaluering

Brug disse øvelser til at evaluere og vurdere kvaliteten og udbyttet af møder i forbindelse med dit arbejde. Øvelserne er et konkret værktøj til at forbedre din mødestil, så du og dine kolleger eller samarbejdspartnere kan få større engagement, energi og effektivitet i forbindelse med jeres møder. En metode er Team Peformance mødecheck fra vores High Performance Team koncept, hvor du evaluerer på alle de 7 trin via 11 spørgsmål.

 

 

 

Download øvelserne her. ( pdf ) >>

 

Hvis du vil være bedre til at synliggøre effekten af jeres mødeindsatser - eller af andre uddannelsesaktiviteter kan du lære mere om dette under ROI metode workshop


Vi bruger cookies

Vi bruger også cookies, da de er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, og de giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den.