Indkøbskurv

0 varer

Skab positive resultater med transformerende coaching

Coaching er et ledelsesbegreb, der på ganske få år er blevet udbredt i det danske erhvervsliv. Det anvendes til mange forskellige formål og på mange forskellige niveauer i en virksomhed. Men hvad er coaching helt præcist – og skal man lade sig rive med af coaching bølgen?

 

Hvad er coaching?
Begrebet coaching er af engelsk afstamning og er kendt siden starten af 90’erne. I sin oprindelige forstand betyder coaching ’træning’ eller ’instruktion’. Her er der tale om at coache et sportshold eller en sportsudøver, men i vores tid kan coaching også betyde det at coache en person – for eksempel en ansat i en virksomhed.

 

Coaching baserer sig på samtaleteknik og indlevelse i andre. En coach hjælper en fokusperson med at lære ved at stille åbne spørgsmål, der sætter en refleksionsproces i gang hos vedkommende. Det handler altså ikke om at give færdige løsninger eller direktiver, men at stimulere andre til at udvikle sig ved hjælp af en bevidst kommunikation og holdning. I populær tale er det coachens opgave at udfolde fokuspersonens iboende potentiale, således at vedkommendes præstation maksimeres. Coaching kan på den måde forstås som et ledelsesværktøj til at optimere effektiviteten.

 

Lederen som coach
Ifølge teoretikere og praktikere kan ledere med fordel være coachende i deres ledelse. Der er flere forskellige tilgange inden for coaching, hvor fokus her er på transformerende coaching. Transformation betyder forvandling og beskriver en gennemgribende forandring, hvor man ændrer noget fuldstændigt. Når man praktiserer transformerende coaching vil man ligeledes opnå transformerende resultater – de ansatte vil gennemgå en positiv udvikling, og dette vil samtidig ses positivt på bundlinjen.

 

Transformerende coaching ser coachrollen som en ud af flere roller, ledere skal beherske i en organisation. Der kan for eksempel hentes inspiration fra coaching, når det gælder om at skabe nye løsninger og muligheder. Her kan lederen hjælpe fokuspersonen ved at stille spørgsmål og give feedback. Coaching er derved lederens redskab til at øge medarbejderens engagement, kompetencer og ejerskab til opgaverne – og det er medarbejderens vej til kvalificering og større indflydelse på opgaverne.

 

Effektive værktøjer
Bogen ’Introduktion til Transformerende Coaching. The Heart of Coaching’ udbydes på vores webshop. Den er et effektivt værktøj, hvis du ønsker at implementere transformerende coaching i din virksomhed. I bogen finder du en struktureret gennemgang af de tre overordnede faser i den transformerende coachingproces samt de underliggende trin i hver fase. Med en lang række forskellige metoder giver bogen et systematisk overblik over, hvad der skal til for at coache og skabe exellente resultater.

 

Ønsker du derimod selv at modtage kvalificeret coaching, kontakt da vores partnere strandgaard og co. for nærmere oplysning. Personlig coaching er et fortroligt forløb over en kortere eller længere periode, hvor du kan tale om emner og temaer, som berører din performance på jobbet og fokuserer på at styrke dine personlige, arbejdsmæssige og ledelsesmæssige udvikling.

 

 

Af Rie Jappe


Vi bruger cookies

Vi bruger også cookies, da de er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, og de giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den.