Indkøbskurv

0 varer

Yder dit team den præstation, det er i stand til?

hænder
Arbejdsmarkedet stiller store krav til vores samarbejdsevner, og der sker konstant forandringer inden for vores samarbejdsformer. Men lige meget hvor højt kvalificerede medarbejdere et team sammensættes af, yder det nødvendigvis ikke toppræstationer. Dette bunder oftest i, at teamet ikke har den fornødne viden om de færdigheder, styrker og kompetencer de alle besidder, og at de bruger den rigtigt. Team Performance modellen kan bruges som værktøj til at udvikle sit team til at blive et high performance team. Det vil sige et team, hvor medlemmerne udnytter deres fulde potentiale.

 

Fra potentiale til succes
Team Performance Modellen er en omfattende model over et teams udvikling. Modellen illustrerer syv stadier, der både involverer at skabe og at opretholde et team. Modellen beskæftiger sig således ikke kun med at skabe et succesfuldt team, den tager også højde for, hvordan teamet skal forny sig og holde sig selv kørende fremover. De syv faser omhandler, at temaet skal orientere sig, skabe tillid og fri meningsudveksling, skabe klare mål og visioner og opdele arbejdsopgaverne og implementere dem. På sigt skal teamet ydereligere være i stand til at ændre sine mål og tilpasse sig omgivelserne og til sidst høste ny læring og forberede en ny proces.

 

team performance modellen

 

Ligesom i alt andet modelbyggeri forenkler denne model også virkelighedens kompleksitet, derfor skal modellens syv faser ses som mere eller mindre indbyrdes afhængige. En afklaring af problemerne i den ene fase, kan lede opmærksomheden videre til næste. Et team kan sagtens gennemføre et projekt uden at have fået bugt med alle problemerne i alle faser, men det forringer dets sandsynlighed for at opnå succes.

 

Creating a team and sustaining its performance feels more like taking a journey than building a machine
The Grove

 

Allan Drexler and David Sibbet fra det internationale konsulentbureau The Grove udviklede i tidernes morgen Team performance modellen, som nu anvendes over hele verden. Som der står på deres hjemmeside, føles det mere som en rejse end som at bygge en maskine, når man skal skabe og opretholde et team. Dette afspejles også i modellen, der bygger på anerkendt forskning inden for gruppeadfærd og procesteorier.
Team Performance Modellen kan bruges som ramme, hvis man vil understøtte en teambaseret kultur. Den kan også kombineres med Team Performance Indikatoren, som er et selvstændigt vurderingsskema.

 

Af Rie Jappe


1 Response to Yder dit team den præstation, det er i stand til?

  • Allan says:

    Fantastisk indlæg. Tak for det!!

    Posted on 25. June 2012 at 15:36

Kommentarer

Vi bruger cookies

Vi bruger også cookies, da de er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, og de giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den.